About

logo-pasti

“KE ARAH MELAHIRKAN GENERASI AL-QURAN”

PASTI As Salam Taman BDC, Kota Kinabalu menawarkan pendidikan prasekolah dan nurseri bagi membentuk tunas-tunas Islam untuk masa hadapan. PASTI As Salam mula beroperasi pada tahun 2006 dan kini mempunyai seramai 45 orang pelajar. Terdapat tiga kelas iaitu untuk kanak-kanak berumur 4, 5 dan 6 tahun. Ia mempunyai tiga orang guru dan juga tiga orang penjaga nurseri sepenuh masa. Beroperasi dari jam 7 pagi hingga 5 petang Isnin hingga Jumaat.

Sambutan Jubli Perak PASTIPada tahun 2009, genap 25 tahun PASTI berada di persada pendidikan pra sekolah Malaysia. Sepanjang tempoh ini pelbagai pahit manis perjuangan mendaulatkan pendidikan Islam yang syumul telah ditempuhi. Akhirnya, PASTI Malaysia teguh seperti adanya sekarang.
Menuju 25 tahun seterusnya, PASTI Malaysia dengan moto, “PASTI menerajui perubahan” bakal meninggalkan impak yang lebih mendalam kepada masyarakat. Semua hasil bakal dituai dengan adanya kerja buat yang keras dan gigih daripada seluruh entiti PASTI khasnya dan rakyat Malaysia amnya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: